ZİRAİ İLAÇLAMA

Herkes evine ya da yaşadığı ortama giderken mutlaka bir şey alarak gider ve bu aldıklarının da zirai süreçten geçtiğini unutur. Eve alınan sebze meyveden mobilyaya kadar ya da bir kağıt parçasından alet edevata kadar birçok şeyin zirai bir geçmişi, olgunlaşma süresi ve bakımı vardır. Bunlar kolay kolay gerçekleşen ve oturan şeyler değildir. Özel süreçlerden geçer ve zirai süreç o kadar da kolay değildir. Zirai ilaçlama konusu işte burada devreye girer. Sebze ve meyveler, ağaçlar, çeşitli otlar ve benzeri birçok şey ilaçlamadan geçer. Bu ilaçlama türü de azımsanacak ya da önemsenmeyecek bir olay değildir. Aksi takdirde tarla, bağ ve bahçe gibi alanlar büyük riske girecek ve yanlış bir uygulama ile de büyük maddi – manevi kayıplar gerçekleşecektir. Zehirli haşereler ya da kemirgenlerin ısırığı, yaşam alanlarına geçiş yolu bulmaları insanlar için büyük bir tehlike yaratacaktır. Dolayısıyla zirai ilaçlama hizmeti aksatılmadan düzenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Zirai İlaçlamanın Konusu

Zirai ilaçlama dendiğinde akla gelen yerler bağ, bahçe, teras, tarla vb. toprağın bulunduğu, ekim ile dikim işlemlerinin yapıldığı alanlar olmaktadır. Dolayısıyla bu alanlar ilaçlama yapılmadığında tehlike altındadır. Kemirgen ve haşereler ekim ile dikim yapılan alanları çok severler ve saklanmaları için gereken alan çok fazladır. Dolayısıyla zirai böcek ilaçlama işlemlerinin gerçekleştirilmesi önemlidir. Sağlıklı gıda tüketmek, temiz alanlarda yaşamak herkesin hakkıdır ve bunun için insan sağlığının önüne engel teşkil etmeyecek durumlarla ürün yetiştirmek gerekmektedir. Meyveler ve sebzelerin yetiştirilmiş olduğu alanlarda haşere ve kemirgenlerin görülmeleri çok normal olarak görülse de aslında ürünlere verdikleri maddi zararlar da büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Bu haşere ve kemirgenler arasında en çok görülenleri akrep, yılan, çıyan, örümcek, çekirge, karınca, kertenkele, fare gibi hayvanlardır. Bu hayvanlardan kurtulmanın tek yolu da ilaçlama yapmaktır.

Nasıl İlaçlama Yapılmalıdır?

İlaçlama yapılırken çevredeki diğer canlılara zarar verilmemesi gerekir. Manevi zarardan kaçınmak da çevre için önem taşır. Dolayısıyla doğru bir şirkete güvenmek ve ilaçlamayı onlara bırakmak doğru olacaktır. Deniz İlaçlama bu bağlamda önemli şirketler arasındadır ve ilaçlamanın üstesinden gelebilecek tecrübeli bir ekibe sahiptir.

 

 

İLETİŞİM FORMU
* Size Nasıl Ulaşmamızı İstersiniz?


Gönder
126 Kez Okundu