SERA İLAÇLAMA

Seraların ilaçlanma işlemi esnasında en küçük hataların bile önüne geçilmesine özen gösterilmelidir. Yanlış yapılacak olan herhangi bir ilaçlamada öncelikli olarak insanların sağlıklarının hedef alınabileceği unutulmamalıdır. Seralarda yetiştirilen ürünler insanların sofralarına girdiğinden dolayı direkt olarak insan sağlığını etkilemektedir. Hayati risklerin oluşmasını engellemek adına sera böcek ilaçlama işlemi yapılmaktadır. Bu işlem seraları böceklerden kurtaracak en önemli işlemler arasında yer almaktadır. Seralarda oluşan haşerelerin kontrol edilmesi, serada bulunan diğer bitkilerin sağlıklı ve dinç olmaları ve bu bitkilerin fide olarak farklı seralara satılması söz konusuysa hayati önem taşıyan işlem haline dönüşebilmektedir. Haşereler kısa sürede yayıldıklarından ötürü insanların yaşam alanlarını da istila etmeye meyillidirler. Dolayısıyla haşerelerin uzaklaştırılması, uzak tutulması oldukça önemli olmaktadır. Sera ilaçlama bu bağlamda büyük önem taşımaktadır. Ayrıca zararlıların yok edilmesi için ilk hedef olmaktadır.

 

 

Seralarda En Fazla Görülen Türler

Serada görülen böcek türleri ilaçlama işlemi yapılmadan önce mutlaka tanınmalıdır. Yanlış bir ilaçlama işlemini yapmak daha büyük zararlara yol açabilecek ve bitkilere zarar verebilecektir. Sera ilaçlama firması ilk olarak haşere türünü keşfetmeli ve ardından işlem için harekete geçmelidir. Birtakım durumlarda sera üretimlerinde başarı olabilmesi için kontroller düzenlenmektedir. Akarlar, tırtıl türleri, thrips, küçük sinek, sümüklü böcek, beyaz sinek gibi türler çok fazla görülmektedir. Sera ilaçlama servisi ayrıca tüm seralarda fareler için de önlem alabilmektedir. Sera fare ilaçlama işlemi öteki türlerden farklı olarak karmaşıktır ve uzmanlık istemektedir. Önlem alınmadığında da direkt olarak insan hayatı etkilenebilmektedir. Ayrıca orada bulunan bütün seralar da risk altında olur. Dolayısıyla üreticilerin en fazla dikkat etmesi gereken durum da sera ilaçlama şirketi ile anlaşarak en kısa süre içinde önlemleri geliştirmek olmalıdır.

İlaçlamanın desteklenmesi de büyük önem taşır. Ek olarak ilaçlama işleminden önce haşerelerin kontrolü yapılmalıdır. Açıkçası seralarda haşere problemi hiç bitmez. Ancak haşereler sürekli olarak kontrol edilir ve istilalar önlenir. Bu da seralarda beklenen işlemdir. Deniz İlaçlama burada etkin rol üstlenerek hizmet ağını genişletmekte ve 7/24 hizmet vermeye devam etmektedir.

 

 

İLETİŞİM FORMU
* Size Nasıl Ulaşmamızı İstersiniz?


Gönder
69 Kez Okundu