PİRE

Haşerelerden söz ederken akla gelecek olan haşere türleri arasında mutlaka pireler de kendilerine yer bulurlar. Hele ki kişiler evlerinde hayvan bakıyorlarsa bu riski daha da iyi hissederler. Ama biz insanlar pire haşeresinin ne denli zararlı bir canlı olduğunu fazla bilmeyiz ya da fazla önemsemeyiz. Oysa bu haşere insan ya da hayvan kanı ile beslenir ve sağlık sorunlarını yaymak adına önemli bir misyonları vardır. Farklı canlıların kanı ile temas eden bir haşerenin sizin kanınızla temas etmesinin ne denli riskli olabileceğini açıklamaya bile gerek yok. Pire ilaçlama yapmadan kurtulmanın imkansız olduğunun da altını ayrıca çizmekte yarar var. Hele ki sıradan noktalarda satılan o kimyasallar asla olumlu bir katkı sağlamayacaktır.

Pireler yapı olarak hem çok küçük hem de çok atik canlılardır. Bu nedenle de müdahale edilmesi bir hayli güçtür. Türüne göre farklı pire ilaçlama yönteminin de olması nedeniyle kişisel mücadelelerin sonuç vermesi olanaksızdır. Bu durumda 1900 çeşit PİRE türü var desek ne demek istediğimizi daha iyi anlayabileceksinizdir sanırım. Ayrıca bu haşere oldukça hızlı üreyen ve öldürülmesi en güç canlılardan birisidir. En inanılması güç ortamlarda saklanırlar ve koloni halinde yaşarlar. Yumurtlayarak çoğalırlar ki yapılacak olan pire ilaçlama işleminde profesyonel destek alınmaz ise yok edilemeyeceklerdir. Zaten bu tür ilaçlamalarda canlı üzerine de uygulama yapılması gerektiği için daha da dikkatli davranmakta yarar var. Öyle ki bu işlem yapılmayacak olursa derinin tahriş olmasına ve açık yaralara sebep olan sonuçlar ortaya çıkabilecektir.

Pire ilaçlama işlemi kesinlikle uzman ilaçlama firmaları tarafından yapılması gerekir. Bu sayede hem pire haşeresinden kurtuluş sağlanır hem de çevrede bulunan diğer canlılar zarar görmezler. Bu nedenle de pire ile mücadele kapsamında destek alınacak olan firmanın da bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor. Mesela ruhsatlı bir firma olmalı ki kullanacağı ilaçlar ile ekipmanlar maksada erişecek sonuçlar sağlayabilsin. Bununla birlikte pire ilaçlama konusunda deneyimli ekiplerden oluşması da çok önemlidir. Bunu anlamak için ise anlaşma yapılacak olan firmanın referanslarını incelemek gerek.

Pire isimleri genelde bu canlının üzerinde dolaştığı canlıya göre verilir. Kedi piresi, kuş piresi, toz piresi, kum piresi, insan piresi, kedi piresi ve köpek piresi gibi. Pire sorunu genellikle kaşıntı, deride kızarıklık ve kabarıklıklar ile anlaşılır. FAD adı verilen ve tehlikeli sayılabilen bir hastalığın ana sebebidir. Pire ilaçlama yapılmadan kurtulamıyor olmak ise profesyonel desteğin ne denli önemli olduğunu bize gösteriyor. Ancak biz Deniz Pire İlaçlama firmasından destek talebinde bulunmanız durumunda bu zararlıdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Pire sorununuza bir son demek için 7/24 saat hizmet anlayışı ile garantili ilaçlama yapan firmamıza başvurmanızı önemle vurguluyoruz. Unutmayın ki ne sizin ne de hayvanlarınızın sağlığı küçük ayrıntılar nedeniyle riske edilemez.

 

 

667 Kez Okundu