EVİMDE AKREP VAR NE YAPMALIYIM?

Akrepler besin bulabilmek için ellerimde kadar girerler.  Dünyanın her yerinde bulunan ve genel olarak Doğada yaşayan akrepler evlerimize giren davetsiz misafir olabilmektedir. Genel olarak Akreplerin neden evlere girdiği hakkında sık sık sorularla karşılaşmaktayız.  Bunun cevabını net olarak verebilmeyi yiyecek bulmaya bağlayabiliriz.  Nemli ve karanlık ortamlarda yaşamayı seven Akreplerin evlerimize gelme nedenleri korunmak ve besin bulmak olmaktadır. Kahverengi, sarı, siyah kırmızı renklerde akrepler bulunmaktadır.  Böcek yiyerek beslenen akrepler geceleri avlanmaya çıkarlar.  Bazı türleri zehirli olduğundan ötürü evde akrep varsa kısa süre içerisinde tedbir almak gerekmektedir.  Akrep ilaçlama atlanmaması gereken önemli hizmetlerden biridir.  Evi akreplerden koruyabilmek için ve evimde akrep var ne yapmalıyım sorusunu sormamak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde sıralayalım;

Ellerinizi temiz,  düzenli ve kuru tutmalısınız.  Banyo küvet, klozet ve lavabo gibi nemli yerlerin çevresi kuru bırakılmalıdır.  Mutfağın temiz bırakılması da akrep ile mücadele etmekte önemli adımlardandır.

Kalın kıyafetleri giymek akreplerden korunmak için etkili yöntem olabilir.  Kot ve kalın kumaşlar tercih edilebilir.

Akrepler birçok haşere gibi tek başına yaşamazlar. Akrep ilaçlama şirketi Akreplerin Çift olarak dolaştıklarını belirtmektedir. Dolayısıyla evinizde göremediğiniz bölgelerde Akreplerin dolanıyor olması muhtemeldir.  Geceleri el feneri yardımı ile Akreplerin izi sürülebilir.

 Ayakkabı, terlik bot veya giymediğiniz kapınızın önünde duran kıyafet gibi şeyleri giyinmeden önce silkelemenizde fayda olacaktır.  Akrep ilaçlama servisi özellikle ayakkabıların içinde Akreplerin bulunduğunu belirtmektedir.  Akrep ilaçlama zamanı özel Bahar aylarında sıcakların artması ile gelmektedir.

Akreplerin dolaştıkları yerleri atomlu Toprak serpmek akrepleri uzaklaştırabilir.  Boraks gibi tıp kimyasalı ürünü de akreplerin yok edilmesinde kullanılabilir. 

Bahçelerinizde ve evlerimizin çevresindeki fazlalıklardan kurtulmanız da akreplerden korunmanızı sağlayacaktır.  Özellikle odun,   çalılık gibi yeşilliklerin olduğu yerler de akrep bakımından tehlikelidir.

Bütün bu saydıklarımızın artırabilmek mümkündür.  Ancak sağlığımızı düşünmek risk almamak için düzenli bir şekilde ilaçlama firmaları ile işbirliği yaparak evimde akrep var ne yapmalıyım sorusunu sormaya gerek kalmadan ilaçlama yapmak önemli olmaktadır.  Deniz ilaçlama burada ciddi rol almakta ve insanları doğruya yönlendiren etkili firmalardan olmaktadır.

İLETİŞİM FORMU
* Size Nasıl Ulaşmamızı İstersiniz?


Gönder
80 Kez Okundu