ÇATIDAKİ FARELERDEN NASIL KURTULURUM

Fare korku yaratan bir canlıdır, uzun süre aç kalmaları durumunda insanların burun, kulak ve parmaklarını kemiren bu canlı uyuşturma özelliğine sahip bir salya salgılayarak insanların fark etmesini engellemektedir. Taşıdıkları mikroplar nedeniyle de oldukça riskli olan farelerden kurtulmak çok önemlidir. Asıl doğru olan ise fareler ile hiç karşılaşmamak için gerekli önlemleri almaktır. Önlemde kasıt uzman ilaçlama firmaları ile çalışmaktadır. Uygulayacakları ilaçlar ve kuracakları fare istasyonları sayesinde farelerin yaşam alanlarına girişi engellenmektedir. Böylelikle de çatıda fare var sorunu ortaya çıkmadan kaldırılmaktadır. Önlem almadığı için çatıda fare problemi yaşayanların da tabi ki yapabilecekleri doğru işlemler vardır. Kesinlikle bireysel olarak fareden kurtulmak için uğraşılmamalıdır, yapılması gereken işlem acil olarak uzman bir ilaçlama firması ile çalışmaktadır. Fareler hızlı çoğaldıkları için bireysel mücadele kaybedilecek zaman fare sorunun çok büyümesine neden olacaktır. Yayılan farelerim imhası çok daha zorlaşacaktır.

Çatıdaki farelerden nasıl kurtulurum sorusunun cevabı yukarıda da belirttiğimiz üzere çok açıktır. Profesyonel destek almak bu sorunun tek ve doğru cevabıdır. Çatı fareleri tırmanma özellikleri nedeniyle çok zor alanlarda saklanabilmektedir. Kuytu alanları sevdikleri için bodrum gibi alanlarda yaşayan fareler de genellikle çatı faresi olmaktadır. Bu fareler 40 cm boyutunda uzun kuyruklu, kürklü bir kemirgendir, olukça uzun bir kuyruğu vardır. Çok küçük alanlardan geçen fareler yaşam alanlarına sinsice girebilmektedir. Genellikle insanların uyudukları saatte besin bulmak için dolanmaktadır. Farelerin varlığı tıkırtı, ortalığa kürklerinden akan yağ ve fare pisliği ile tespit edilmektedir. Evinizde oluşmasına sebep olan bir durum yokken oluşan yağ lekeleri ve siyah dışkılar farenin en net habercisidir. Acil olarak çatıda fare durumundan kurtulmak için işlem yapılmalıdır.

Çatıda fare sorunu için firma seçimi yaparken ruhsat kontrolü yapmak gerekmektedir. Gerekli ruhsatı yokken fare ilaçlama yaptığını iddia eden firmalar ile karşılaşmak muhtemeldir. Bu firmalara para kazandırmak çatıdaki farelerden nasıl kurtulurum diyenler için tam olarak bir kayıptır. İlaçlama için ödenen para tam olarak boşa gitmektedir. Fareler genellikle tek yaşamamaktadır, görünen fareler kadar yuvalarında yer alan fareleri de imha etmek gerekmektedir, ruhsatsız firmalar yapacakları basit uygulamalar ile birkaç tane fareyi imha ederek işlem yaptıklarını iddia etmektedir. Asıl mücadele detaylı bir işlemdir. Bu nedenle yaşayan sorun için ilaçlama işlemi ruhsatlı Deniz ilaçlama gibi firmalardan alınmalıdır.

İLETİŞİM FORMU
* Size Nasıl Ulaşmamızı İstersiniz?


Gönder
177 Kez Okundu