AĞAÇ İLAÇLAMA ZAMANLARI

Ağaçlar da belirli zaman diliminde ilaçlanmaya ve arınmaya ihtiyaç duyarlar. Bazı ağaç türleri özellikle bünyelerinde birçok haşere türüne ev sahipliği yapar ve bu haşereler o ağacın sonunu hazırlar. Ağaçların içlerini kemiren ve en sonunda ağacın devrilmesine sebep olan bazı türlere karşılık olarak ağaç ilaçlama işleminin yapılması gerekmektedir. Ağaç ilaçlama ne zaman yapılmalı sorusu da gündeme gelmekte ve sık sık sorulmaktadır. Ağaçların ilaçlanmasında profesyonel ekibin görevlendirilmesi ve aynı zamanda da ağacın türüne göre ilaçlama yapılması önemlidir. Burada ağaçlar için geç kalınmaması da gereken ve dikkat edilen noktalardan biri olmaktadır. Çünkü ağaçları genel olarak kemiren türler hızlı bir şekilde yayılım gösterirler ve ne yazık ki de ağacı kısa süre içinde çürütürler. Ağacın beslenmesini keserek sıkıntı çıkarırlar ve ağaç için ciddi sorunlar oluştururlar.

 

Ağaçların İlaçlanmasının Zamanı Var Mıdır?

Ağaçların da belirli zamanlarda ilaçlanmaya ihtiyacı vardır. Yaşamsal faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmeleri için ilaçlama şart olmaktadır. Ağaç ilaçlamanın zamanı olması ile birlikte bu zaman ağaçların türüne göre değişkenlik göstermektedir. Ağaçlar için dikkat edilmesi gereken belirli yerler mevcuttur. Bu da profesyonellik ve tecrübe ile birbirine bağlı olup büyük dikkat gerektirmektedir. Ağaç ilaçlama zamanları için belirlenen aylar vardır. Elbette ki her bir ağacın türüne göre bu zamanlar değişkenlik göstermektedir. Özellikle bahçelerde bazı ağaç türlerinin içindeki haşereler evler için de tehlike oluşturmaktadır. Ağaçlardan ötürü evin içine giren bu haşereler ciddi maddi ve manevi kayıplara neden olur. Ayrıca ağaçların içinde görülen haşereler bir süre sonra o ağacın devrilmesine ile neden olabilir. Dolayısıyla dikkat ağaç ilaçlaması için belirli bir zamanın beklenmesine de gerek kalmayabilir. Yani ağaç ne zaman ilaçlanır? Sorusuna verilecek yanıt bir nevi ağacın içerisinde de gizli olmaktadır.

 

İlaçlama zamanlarını öğrenmek ve ağaçlarının düzenli olarak bazım işlemlerini yapmak isteyenler için Deniz İlaçlama Şirketi oldukça etkili şekilde ilaçlama gerçekleştirmektedir. Ayrıca ilaçlama hizmetinin yanında bir de ek olarak dezenfektasyon işlemi de yapılarak ilaçlamanın kimyasal anlamda olumsuz etkileri de ortadan kaldırılmaktadır.

110 Kez Okundu