GIDA İŞLETMELERİNDE İLAÇLAMA ZORUNLULUĞU

25771 sayı ile 30 Mart 2005 tarihinde çıkarılmış olan “Gıda ve Gıda ile Teması Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, Kontrolü ve Denetimi ile İş Yeri Sorumluklarına Dair Yönetmelikkapsamında gıda yerlerinin ilaçlanması bir zorunluluk olmuştur. Bu kapsamda gıda işletmelerinin gıda yeri ilaçlama hizmeti alması ilaçlama firması bulması ve periyodik ilaçlama hizmeti alması gerekmektedir. Hizmet satın alınacak firmanın seçimi oldukça önemlidir. Gıda gibi önemli bir konusun yetkisiz insanlara bırakılmaması gerekmektedir. Kanuni bir zorunluluk arz ettiği ve denetimler söz konusu olduğu için başarılı bir ilaçlama firması seçmek ve gıda yerlerinin ilaçlanması işlemine başlamak için yapılması gereken en doğru işlem ruhsat kontrolü yapmaktır. Firma ile gıda yerlerinde böcek ilaçlama şartnamesi imzalamadan önce firmanın ruhsatlarını kontrol etmek önemlidir. Eğer ruhsatı yoksa ve size arz edemiyorsa bu durumda asla şartname imzalamamalı ve hizmet alınmamalıdır.

Ruhsatsız firmalar sadece para kazanma arzusu içinde olan gelişigüzel kimyasal ilaç uygulaması yapan kişilerdir. Kullandıkları ilaçların tümü merdiven altı kalitede olduğu için kanserojen içermektedir. Her işlem uzman ellere bırakılmalıdır. İlaçlama işleminde de uzmanlar ruhsatlı firmalardır. Özel ekipmanları ve tecrübeli personelleri ila başarılı bir ilaçlama yaparak gıda işletmelerinde ilaçlama zorunluluğu tam anlamıyla yerine getirilmektedir. Gıda işletmelerinin bireysel olarak da ilaçlama yapmaması gerekmektedir. Yapılan işlemi küçümseyerek kendi başına yapmaya çalışan işletmeler zehirlenme durumlara neden olacaktır. Ruhsatlı ilaçlama firmaları ilaçlama işlemine başlamadan alınacak tüm önlemleri alarak ve özel yöntemler kullanarak dikkatli bir ilaçlama sağlamaktadır. Bu nedenle bireysel ilaçlama asla ama asla tercih edilmemelidir.

Gıda işletmelerinde ilaçlama zorunluluğu olan firmalar firma arayışında ise gönül rahatlığı ile çalışabilecekleri çok sayıda ruhsatlı firma bulabilecektir. Bu firmalardan biri olan Deniz ilaçlama pek çok gıda işletmesinin ilaçlama zorunluluğu işlemini layıkıyla yerine getirmektedir. İşletmelerinin çalışma düzenini aksatmayacak şekilde belirlenmiş olan ilaçlama takvimi ile de kolaylıklar sağlamaktadır. Uygun fiyatlar ve yaptıkları hizmete sundukları garanti ile de ruhsatlı firmalar tercih edilmelidir. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar kullandıkları için insan sağlığını riske sokan bir durum da söz konusu olmamaktadır.

İLETİŞİM FORMU
* Size Nasıl Ulaşmamızı İstersiniz?


Gönder
166 Kez Okundu